
Volkoren penne met ricotta, broccoli en basilicum

Hmm gisteren aten we volkoren penne met ricotta, broccoli en basilicum. Het was weer easy pasta sunday, een lekker bord pasta op schoot en ondertussen het nieuws kijken.
Benodigdheden voor 2 personen:
- 200 gram volkoren penne
- 1 broccoli (rond de 350 gram)
- 1 bakje ricotta (van 125 gram is goed, meer kan ook)
- handvol verse basilicum
- handjevol walnoten in stukjes
- 1 teen knoflook
- peper en zout
- Parmezaanse kaas
Was de broccoli en snijd er roosjes van. Kook deze ongeveer 4 minuten. Bak ondertussen de teen knoflook, fijn gehakt of geperst, samen met de walnoten kort in olijfolie. Kook ondertussen ook de pasta volgens de verpakking. Meng de broccoli door de walnoten en knoflook en bak nog even mee. Voeg hierna de ricotta toen, meng goed en laat warm worden. Maak het mengsel op smaak met een beetje zout. Giet de pasta af en meng met bovenstaand mengsel. Verdeel de pasta over de borden, strooi er nog een beetje Parmezaanse kaas over en garneer met een paar blaadjes basilicum.