venetie

Venetië reistips

Venetië

Op zoek naar reistips voor Venetië? Het is alweer 5 maandjes geleden, maar ik ben een lang weekend naar Venetië geweest! Even een leuke oppepper in deze lastige tijd. Natuurlijk is NinaDinners niet alleen gaan winkelen, maar ook vooral gaan eten!

Venetië is een fantastische stad en erg geschikt voor een lang weekend. Naast het eiland waar echt het Venetië ligt wat we allemaal kennen is het ook zeker een aanrader om wat andere eilandjes te bezoeken zoals Murano en Burano.

Venetië reistips van Nina

In maart is het vrij rustig in deze stad die zomer overspoeld wordt door toeristen. Zeker aan het begin van de avond hebben we in veel straatjes gewandeld waar we bijna de enigen waren.

Geniet van de prachtige straatjes, watertjes, gondels, musea en natuurlijk het heerlijke eten in Venetië!

Ons hotel lag op Lido di Venezia, dit langgerekte eiland met strand ligt op ongeveer 10 minuten varen van het San Marcoplein. De waterbus brengt je overal naartoe en is superhandig om te gebruiken. Het is aan te raden om een kaart voor meerdere dagen te kopen, dit is een stuk voordeliger dan losse kaartjes. Ik vond de locatie van ons hotel perfect, het Lido is een rustig eiland, maar er zijn genoeg hotels, restaurants en natuurlijk ijssalons.

Bovendien als je wat langer in Venetië verblijft  is een strandwandelingetje niet verkeerd en het strand ligt hier op 10 minuten lopen. Wij hadden zelf wel een erg kleine kamer, waar naast het bed erg weinig ruimte overbleef, maar wel weer een heerlijk bad.

Dit was overigens de goedkoopste soort kamer, dus er zijn wel grotere kamers. Het ontbijt was verder prima en je loopt in nog geen 5 minuten naar de waterbussen toe.

venetie reistips
reistip 1

Lunchen bij Il profeta op zondagmiddag. Ik at een super lekkere ravioli gevuld met artisjokken en daarbij stukjes kalfsvlees.

Gestructureerd werken, dat leerde ik van SusanAretz.nl.

Il profeta ravioli
kanalen venetie reistip 2
waterbus
san marcoplein reistip 3

We aten op de laatste middag heerlijk pizza in de zon op Murano bij Osteria al Duomo. Een aanrader, heerlijk grote pizza’s en een mooi terras in de binnentuin!

Pizza Murano reistip 4

Tip! Bekijk ook eens Josh and Rose in Brussel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *