
Spaghetti van courgette

Vandaag aten we spaghetti van courgette en het was echt verrukkelijk! We aten het met een variatie op spaghettini aglio e olio. In de plaats van spaghetti van durum tarwe, gebruikte ik dus courgettes.
Deze heb ik met een julienne-snijder van Dille & Kamille in lange, dunne slierten gesneden. Het lijkt uiteindelijk precies op spaghetti! In spaghetti van tarwe zitten veel koolhydraten, als je daarmee wilt minderen of een toevallig een koolhydraat-arm dieet volgt, is dit een ideale vervanging.
Ik ben zelf sinds een week of 8 bezig met hardlopen en wil ook het aantal koolhydraten wat ik eet iets minderen. De courgette spaghetti doet aan smaak niks onder voor ‘echte’ spaghetti.
Benodigdheden voor 2 personen:
- 2 flinke courgettes, als ze klein zijn 3
- bos peterselie
- rode peper
- 1 teen knoflook
- pakje spekjes
- Parmezaanse kaas
- peper en zout
- Olijfolie
Was de courgettes en maak er slierten van met de julienne-snijder, schillen is niet nodig. Leg deze in een vergiet en laat ze goed uitlekken, of druk ze uit met je handen. Bak de spekjes in een klein beetje olijfolie. Snijd ondertussen een handvol peterselie, de peper en knoflook fijn. Als de spekjes klaar zijn, laat ze even op een stuk keukenrol liggen wat het vet opneemt. Bak ondertussen de peterselie, peper en knoflook in olijfolie een aantal minuten. Doe de spekjes er weer bij en de courgette slierten. Laat deze lekker warm worden en meng alles goed door elkaar. Schep de courgette spaghetti op de borden, maal er wat zwarte peper over, een scheutje goede olijfolie, een plukje peterselie en wat Parmezaanse kaas. Eet smakelijk! Wij aten er nog een kleine radijs salade bij.