Een tijdje geleden had ik een gezellige avond met vrienden en ik wilde iets bijzonders maken. Toen kwam ik op het idee om broodjes brie uit de oven te maken met walnoten en honing. Het resultaat was een ware smaakexplosie die iedereen verraste! De combinatie van romige brie, knapperige walnoten en zoete honing is gewoon onweerstaanbaar.
Dit gerecht is niet alleen superlekker maar ook heel eenvoudig te maken. Je hebt geen culinaire vaardigheden nodig om indruk te maken op je gasten. Perfect voor een borrel of als snel voorgerecht. Geloof me, zodra je dit broodje hebt geproefd wil je het vaker maken! Laten we snel aan de slag gaan met dit heerlijke recept.
Belangrijkste punten
Eenvoudig en Smaakvol: Broodje brie uit de oven met walnoten en honing is een veelzijdig en eenvoudig recept dat indruk maakt op je gasten zonder al te veel moeite.
Romige en Crunchy Combinatie: De combinatie van romige brie, knapperige walnoten en zoete honing zorgt voor een onweerstaanbare smaakervaring.
Snelle Bereiding: Dit gerecht kan in ongeveer 15 minuten worden bereid en is ideaal voor borrels of als voorgerecht.
Gezonde Variaties: Voor een gezondere optie kan het stokbrood worden vervangen door volkoren brood en kan de hoeveelheid honing verminderd worden.
Gemakkelijk te Bewaren: Restjes kunnen in de koelkast worden bewaard in een luchtdichte verpakking en opnieuw opgewarmd worden voor een heerlijke snack.
Ingrediënten
1 grote zachte brie
100 gram walnoten
3 eetlepels honing
1 stokbrood of ciabatta
1 teentje knoflook (optioneel)
Verse tijm of andere kruiden (optioneel)
Recept: zo maak je Broodje brie uit de oven met walnoten en honing
Hier is hoe je dit lekkere broodje brie met walnoten en honing maakt. Het is simpel en zo smaakvol. Laten we beginnen!
Eerst laat je de brie een half uur op kamertemperatuur komen. Dit helpt hem om lekker zacht te worden. Terwijl de brie warmt, hak je de walnoten grof. Zorg ervoor dat je niet te klein snijdt; ze moeten wel een beetje knapperig blijven.
Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Terwijl de oven warm wordt, pak je je stokbrood of ciabatta. Snijd het in de lengte door, zodat je een mooi open deur hebt voor de brie. Als je knoflook wilt gebruiken, snijd dan het teentje doormidden en wrijf het over de binnenkant van het brood. Dit geeft een heerlijke smaak.
Neem een bakplaat en leg het gesneden brood erop. Nu volgt de brie. Plaats de brie midden op het brood. Giet dan de honing eroverheen. Zorg ervoor dat je elke hoek bedekt. Strooi de grof gehakte walnoten bovenop de brie. Dit geeft echt een lekkere crunch.
Als je voor wat extra smaak wilt gaan, strooi dan wat verse tijm of kruiden over het geheel. Dit maakt het nog aantrekkelijker.
Nu is het tijd om het in de oven te schuiven. Bak het ongeveer 15 minuten of tot de brie mooi gesmolten is en de walnoten lichtbruin worden. Zodra het eruit komt, moet je het snel serveren. Het ziet er fantastisch uit en de combinatie van smaken is heerlijk.
Voedingswaarden
Hieronder vind je de voedingswaarden van het broodje brie uit de oven met walnoten en honing. Dit geeft een overzicht van wat je ongeveer binnenkrijgt per portie. Handig om te weten als je bewust met je voeding bezig bent.
Voedingswaarde
Per portie
Energie
400 kcal
Eiwitten
12 g
Vetten
30 g
Verzadigde vetten
15 g
Koolhydraten
30 g
Suikers
6 g
Vezels
2 g
Zout
0,5 g
Dit broodje is echt een traktatie, dus het is fijn om te weten wat je eet. De brie zorgt voor die romige smaak en het smelt in je mond. De walnoten geven een lekkere crunch en de honing maakt het zoet.
Als je het gezonder wilt maken, kun je het stokbrood vervangen door volkoren brood. Hiermee krijg je iets meer vezels binnen. Ook kun je minder honing gebruiken als je minder suiker wilt.
Dit gerecht is perfect voor een gezellig avondje met vrienden. Het is makkelijk en snel te maken, maar het komt altijd als een verrassing. Het is ook een leuke snack om te delen, dus je kunt gerust een paar porties maken en lekker genieten met een drankje erbij.
Bewaaradvies
Ik geef je graag wat tips om je broodje brie uit de oven goed te bewaren.
Kun je Broodje brie uit de oven met walnoten en honing in de koelkast bewaren?
Ja, je kunt je broodje brie prima in de koelkast bewaren. Zorg ervoor dat je het gerecht in een luchtdichte verpakking plaatst. Zo blijft het lekker vers. Ik raad aan om het binnen één tot twee dagen op te eten. Als je het uit de koelkast haalt, kan het een beetje rubberachtig aanvoelen. Je kunt het dus het beste een paar minuten in de oven opwarmen of even onder de grill leggen. Dan wordt de brie weer lekker smeuïg en krijg je die heerlijke geur terug!