paella kruiden

Hoe maak je zelf Paella kruiden?

Paella kruiden

Er is bijna niets op aarde dat zo lekker smaakt als een vers uit de pan pittige paella kruiden!

Een easy paella recept komt tot leven met de juiste mix van kruiden. Hoe weet je welke kruiden je moet gebruiken? En hoeveel van elk kruid moet je mengen om de perfecte paella smaakmaker te creëren?

Nou, er is niet één juist antwoord, je kunt zo creatief zijn als je wilt bij het mixen van je eigen speciale kruidenmix om de perfecte paella te maken.

Met dat in gedachten kan ik je niet de definitieve paella kruiden vertellen. Maar er zijn een paar algemene richtlijnen die je kunt volgen wanneer je de perfecte paella kruidenmix maakt.

Ingrediënten voor paella kruiden

Ingrediënten paella kruiden

Ten eerste moeten de ingrediënten ten minste de volgende top 5 kruiden bevatten. In min of meer de volgende volgorde toegevoegd. En samen gemengd in een kom.

Saffraan

Saffraan

Absoluut essentieel. Saffraan draagt ​​zowel kleur als smaak bij aan de paella. En een paella zonder saffraan is gewoon geen paella.

Gebruik een saffraan van hoge kwaliteit en verpletter de saffraandraden of maal de saffraan tot een fijn poeder voor het beste resultaat.

Verrassend genoeg kan Perzische saffraan beter werken in een paella kruidenmix omdat het niet geroosterd hoeft te worden – dat gezegd hebbende, een Spaanse saffraan van goede kwaliteit zal ook uitstekend werken!

Paprika

Paprikapoeder

Een ander ingrediënt die je wel echt moet hebben. Bekend in het Spaans als Pimenton-paprika kan zowel zoet als gerookt zijn.

Veel paella recepten vragen om zoete paprika, en veel zullen om gerookt vragen. Het is aan jou welke je voorkeur heeft, probeer een beetje van beide te mixen voor je eigen draai aan het traditionele!

Cayennepeper

Cayennepeper

Als je het lekker vindt, gebruik dan veel! Als je van mild houdt, doe het dan rustig aan met dit wilde kind!

Knoflookpoeder

Knoflookpoeder kruiden

Knoflookpoeder verdwijnt nooit in je paella-kruidenmix. Wees niet bang om ook een beetje uienpoeder te mengen. Veel paella-recepten vragen om uipoeder in plaats van knoflookpoeder. Dus gebruik opnieuw wat er in je kast staat en waar je je prettig bij voelt.

Zout en peper

Voeg zout naar smaak toe en je favoriete versgemalen peperkorrels. Yummo!

Tot slot

Je kunt experimenteren met een beetje gedroogde rozemarijn of oregano in je paella-kruidenmix. Komijn, kruidnagel … het zijn maar een paar ideeën 🙂

Hoeveel paella kruiden voeg je toe?

Hoeveel paella kruiden

Je perfecte paella heeft alles met mate, zonder dat één ingrediënt het gerecht overweldigt!

Dit geldt ook voor de paella-kruidenmix, ik geef hieronder enkele richtlijnen over de verhoudingen die je moet gebruiken om de paella kruiden niet met één ingrediënt te overweldigen.

Als een tip begin je klein en voeg je meer toe terwijl je het regelmatig allemaal door elkaar mengt, de geur opneemt en af ​​en toe een smaakje geeft voor kwaliteitscontrole.

Zodra je je perfecte paella kruiden hebt, schrijf je het recept op en vertel je nooit iemand je geheim (behalve misschien je kleinkinderen ooit)!

Maak je kruidenmix in grote hoeveelheden, koop wat potten en geef de kruidenmix weg als geweldige, creatieve en persoonlijke geschenken aan je vrienden en familie.

Om nog maar te zwijgen van het zelf gebruiken om geweldige paella en andere gerechten te bereiden!

Basis paella kruiden recept

Deze hoeveelheden zijn goed voor ongeveer 6 tot 8 personen (600-800 g rijst):

  • 2 goede snuifjes kwaliteit saffraandraad (ongeveer 1/8 – 1/6 gram) fijngemalen in een stamper en vijzel
  • 2 – 3 eetlepels Spaanse paprikakwaliteit, minstens 50% zoet
  • 3-4 theelepels ui en knoflookpoeder ongeveer de helft
  • 1 theelepel cayennepeper (of meer als je een vuurspuwende draak bent)
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper
  • een goede besprenkeling van gedroogde kruiden
  • zout, komijn, kruidnagel etc naar smaak

Meng in een droge mengkom en sluit af in een luchtdichte verpakking voor opslag.

Vergeet niet dat poedervormige kruiden relatief snel hun kracht verliezen in vergelijking met rauwe kruiden. Dus bewaar ze in een luchtdichte verpakking op een koele, droge plaats om de levensduur te maximaliseren.

Als je eenmaal bekend bent met het basisrecept, begin dan te experimenteren met je eigen creatieve wendingen.

Onthoud dat er geen regels zijn voor paella, begin gewoon met een paar basisingrediënten en laat je zintuigen de rest doen!

Waar koop je de ingrediënten?

De moeilijkste ingrediënten om te kopen zijn paprika en saffraan van goede kwaliteit.

Hoewel deze kruiden verkrijgbaar zijn in de Albert Heijn en bij bijvoorbeeld Bol.com, zijn het typisch de in massa geproduceerde merken vrij duur geprijsd.

Als je liever met de echte deal kookt, kun je niet voorbij authentieke geïmporteerde paprika en saffraan gaan.

Of als je op zoek bent naar een vooraf bereide paella kruidenmix inclusief poedersaffraan. Probeer dan deze paella kruiden bij Bol.com. Je paella smaakt fantastisch en je bespaart geld op ingrediënten van topkwaliteit!

Hoe maak je zelf paella kruiden?

Bekijk hier hoe we dit precies maken.

Welke kruiden heb je nodig voor paella?

Bekijk hier welke kruiden precies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *