Koffie, is dat ongezond?

Koffie, is dat ongezond?

Eigenlijk zijn we allemaal stom. We drinken een bitter brouwsel dat ons kunstmatig wakker maakt. We hebben het over perzikaroma’s en lederen accenten – en uiteindelijk proeven we alleen “koffie”. We denken aan boeren in Hinterarschistan in plaats van uit te kijken naar de kroon op het aanbod van Lidl.

Daarnaast beschouwen wij koffieliefhebbers onszelf als echte fijnproevers en eten dan mortadella als ontbijt. Wij zijn een bende hypocrieten met te veel geld, te weinig hobby’s en geen fatsoenlijke baan!

Het is het mooist als ons type mens precies het tegenovergestelde ontmoet: de koffiehaters met een behoefte om te communiceren.

Elke keer als ik iets zeg over wat ik voor de kost doe, is er minstens één persoon die zijn anti-mening over mijn onderwerp en mijn passie in detail moet uitleggen. Niet gevraagd. Met uitstekende argumenten. Ik heb geen zin meer om elk van deze argumenten afzonderlijk te beantwoorden.

Hier zijn de tien belangrijkste redenen om koffie te haten. Als u wilt, kunt u de lijst afdrukken, lamineren en de volgende keer dat u iemand ontmoet die een hekel heeft aan koffie, tentoonstellen.

De persoonlijk belangrijkste punten moeten worden gemarkeerd met een markeerstift en een kattensticker. Dat verkort de haat-tirades, je kunt meteen in de discussie komen en je richten op echt belangrijke dingen – ik stel zachte onderwerpen voor, zoals vaccinaties of chemtrails.

Als je echt aardig bent, kun je de koffiehater die geïnformeerd moet worden ook een aluminium hoed aanbieden die je liefdevol met de hand hebt gemaakt uit lege kroningspakketten.

Koffie is ongezond!

Op de lijst met de meest voorkomende vormen van overlijden komt Death by Coffee net na verstikking door broccoliroosjes en bokswedstrijden met bijen. En ja, als je elke dag een plas koffie drinkt, kan het zeker ongezond zijn. Maar zo is het likken aan de metro.

Mocht je je een middag vervelen, klik dan je een weg door de uitgestrektheid van het internet met aluminium hoeden of speel bullshit bingo met de verschillende onderzoeken die beschikbaar zijn over het onderwerp koffie, cafeïne en espresso machines.

Het is natuurlijk totaal toeval dat al het bewijs van hoe ongezond koffie is, te vinden is bij bronnen die je een soort rommel van voedingssupplementen willen verkopen met hangende schorskristallen uit de composthoop van een wondergenezer.

De echte wetenschap is dat koffie zowel ongezonde aspecten als gunstige factoren heeft. Het hangt af van hoe je lichaam zich voelt, wat je drinkt in welke concentratie – en op de een of andere manier ook een beetje van de stand van de maan.

Omdat serieuze onderzoeken toegeven dat ze geen idee hebben waarop hun bevindingen eigenlijk zijn gebaseerd.

Met meer dan 1.000 bekende componenten in een enkele koffieboon is dit geen wonder. Het enige feit is: ik leef nog, ik heb geen gevolgschade gehad, en als Death by Coffee ooit op mijn grafsteen zou komen, laat ik het je weten.

Zonder vlas, maar toch met dezelfde houding van “stop met koffie behandelen als een medicijn”, stel ik de vraag “Is koffie ongezond?” In mijn eigen artikel.

Koffie is bitter

Is ook het leven. Dus het past.

Ja, koffie is bitter. Zeker als het komt uit de 12 liter tank op de ICE van München naar Hamburg om 23.30 uur die 20 uur geleden gebrouwen werd. Of, als er echt goede merken als Jacobs, Melitta of Eduscho op de verpakking staan. Of als je Dolce Gusto machine nog een overblijfsel is uit je eerste flatshare.

Bittere stoffen vormen de kern van de aromastructuur in koffie … denk, pop! Onder 800 bekende aroma’s die in de gemiddelde koffieboon te vinden zijn, vind je ook tal van bloemen, suikersoorten, soms fruit, vaak zure, zelfs melkachtige nuances, etc.

Als je echter niets om koffie geeft, word je gestraft met bitterheid die niet lager is dan 100.000 IBU (International Bitterness Units). En verdiende het op geen enkele andere manier.

Want bij koffiebonen die uitstekend met de hand worden gebrand, is bitterheid zelfs bij de echt donkere espressobrandingen geen groot probleem. En als je wat moeite doet in de bereidingswijze en het onderhoud van de machine, zul je snel ontdekken waarom exorbitante bittere stoffen een onfeilbare reden zijn om supermarktkoffiebriketten te slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *