
Knoflookbrood met knoflookboter maken

Afgelopen zondag maakte ik van NinaDinners een knoflookbrood met knoflookboter, lekker om te eten bij een soepje. Het brood was heerlijk en zeker voor herhaling vatbaar!
Knoflookbrood met knoflookboter maken: het recept
Voor 1 knoflookbrood heb je een aantal ingrediënten nodig. De ingrediënten staan hieronder op een rij:
- 170 gram bloem
- 130 ml warm water
- 1 zakje gist
- 1 theelepel zout
- 1 theelepel honing
- olijfolie
Voor de knoflookboter
Ook voor de knoflookboter heb je een aantal ingrediënten nodig. De ingrediënten die je nodig hebt om knoflookboter te maken zijn:
- 50 gram roomboter
- 1 grote teen knoflook, fijngehakt/geperst
- paar takjes bieslook, fijngesneden
- peper en zout
Meng de gist en de honing door het warme water en laat even staan. Giet de bloem in een kom en meng er het zout doorheen. Voeg daarna het gistmengsel toe en kneed het deeg goed tot een bol. Smeer de deegbol in met olijfolie en laat een uur rijzen in een kom met een theedoek erover. Maak ondertussen de knoflook boter door alle ingrediënten te mengen. Zorg ervoor dat je boter een beetje zacht is dus haal de boter ruim op tijd uit de koelkast.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Als het deeg een uur heeft gerezen en twee keer zo groot is, maak er dan een soort lange worst van, van ongeveer 30 cm. Leg deze worst op het bakpapier en druk een beetje plat. Bedek het brood met folie en laat zo nog een half uurtje rijzen. Verwarm de oven voor op 200 graden. Plaats het brood na het rijzen in de voorverwarmde oven en bak 25 minuten. Smeer de bovenkant van het knoflookbrood daarna in met de knoflookboter en laat het brood nog ongeveer 10 minuten bakken totdat hij goudbruin in. Eet smakelijk!

waar vind ik de blog met recepten voor inductie?