Recepten

Kip tikka masala met sperziebonen

Kip tikka masala met sperziebonen

Maandag aten wij kip tikka masala met sperziebonen, dit gerecht is geïnspireerd op een recept van Jamie Oliver, super lekker door alle kruiden die erdoor zitten! Je hebt veel kruiden nodig voor dit gerecht, maar het fijne is van deze zakjes en potjes kruiden, je doet er maanden mee!

Kip tikka masala met sperziebonen

Wat heb je nodig? Om Kip tikka masala met sperziebonen te maken zijn de volgende ingrediënten nodig voor 2 personen.

Ingrediënten

  • 3 ons kipfliet, in stukjes
  • 250 gram sperziebonen, puntjes eraf en door de helft
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • 1 rode peper, fijngesneden
  • 1 uitje, gesnipperd
  • 1 cm verse gember geraspt of 1 eetlepel gemberpasta
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 eetlepels garam masala
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • scheut yoghurt
  • 125 ml slagroom
  • 150 gram basmatirijst
  • bosje verse koriander
  • sap van 1/2 citroen
  • 3 eetlepels amandelschaafsel

Kip tikka masala met sperziebonen maken (recept)

Kip tikka masala recept

Kook de  sperziebonen 10 minuten voor. Laat een scheutje zonnebloemolie heet worden en strooi de mosterdzaadjes hierin, laat de zaadjes poppen met de deksel erop.

Als ze allemaal gepopt zijn, voeg dan de gember, knoflook, rode peper, komijn, korianderpoeder, paprikapoeder en 1 eetlepel garam masala toe. Bak dit een paar minuten tot een kruidenpasta.

Haal de helft van de kruidenpasta uit de pan en meng dit door de stukjes kipfilet samen met een scheut yoghurt.

Laat dit minstens een kwartier marineren terwijl je verder gaat.

Voeg aan de andere helft van de kruidenpasta, het gesnipperde uitje toe en laat dit 10 minuten bakken totdat het zacht is.

Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking. Voeg daarna de tomatenpuree en amandelschaafsel toe  aan het kruiden-uimengsel en laat dit even meebakken. 

Schuif de kruidenpasta met tomaat en amandel even naar de zijkanten en gooi de kip in het midden, bak dit gaar en meng dan de rest erdoorheen. Giet er nu een scheutje water bij, de andere eetlepel garam masala en een theelepel zout bij en laat even pruttelen.

Voeg hierna een kneepje citroensap en de sperziebonen toe, laat dit warmen en voeg dan de slagroom toe en warm dit goed op. Serveer de kip tikka masala met de rijst, een beetje amandelschaafsel en verse koriander on top.

Leg ook de citroen op tafel, want het is lekker om nog een paar druppels over het geheel te besprenkelen. Lekker met bijvoorbeeld een Indiase wortelsalade.

Wist je dat je ook af kunt vallen door het gebruik van een trilplaat? Wanneer je een trilplaat wilt, kun je terecht bij trilplaat kopen.nl.

Nina Dinners

Alles over lekker eten! Ik ben een lekkere koker en hou van schrijven. Ik schrijf graag blogberichten over eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *