Een beginners handleiding voor inductie koken

handleiding voor inductie koken

We zingen al een tijdje de lof van inductiekookplaten. We hebben je alles verteld over hoe ze er geweldig uitzien, ze efficiënt koken en gemakkelijk schoon te maken zijn.

Maar hoe zit het eigenlijk met het gebruik van de dingen?

Veel apparaten hebben tenslotte een leercurve, vooral als ze technologie gebruiken waarmee we niet zijn opgegroeid. Weet je nog het verhaal van de moeder die een kip probeerde te ‘bakken’ in haar gloednieuwe magnetron en deze in wezen verdampte?

Als u liever wilt leren van de fouten van iemand anders dan van uzelf, volgen hier een paar tips om het meeste uit een inductiekookplaat te halen en hoe u er het beste voor kunt zorgen:

Dus wat is een inductiekookplaat?

We hebben hier eerder over geblogd, maar laten we de basis opnieuw bespreken:

  • Inductiekookplaten zijn elektrische kookplaten. Ze gebruiken geen gas of vlammen.
  • Terwijl inductiekookplaten op elektriciteit werken, werken ze anders dan standaard elektrische kookplaten.
  • Inductiekookplaten worden niet heet. In plaats daarvan gebruiken ze elektromagnetische straling (maak je geen zorgen, het is veilig) om je kookgerei zelf op te warmen.
  • Omdat inductiekookplaten de lucht tussen hen en uw pannen niet verwarmen, moet uw keuken koeler zijn en minder vervuild dan bij het gebruik van andere kookplaten.
  • Gebruik het juiste kookgerei
  • Een cool voordeel van werken bij Appliances Online is de redelijk goed uitgeruste keuken – hoewel het, net als alle kantoorkeukens, vaak een beetje schoon moet zijn.

We kwamen er uiteindelijk achter dat sommige van de pannen die we van huis hadden meegenomen om dit ambitieuze feest aan te kunnen, niet waren gemaakt van de juiste materialen voor effectief inductiekoken.

Omdat inductiekoken werkt met elektromagnetisme, speelt het alleen goed met andere materialen die worden beïnvloed door magneten. Ferrometalen zoals gietijzer en bepaalde soorten roestvrij staal zijn ferromagnetisch (d.w.z. magneten blijven goed bij ze zitten) en zijn dus ideaal voor gebruik bij inductiekoken. Kookgerei van aluminium, koper en glas is niet effectief en sommige van deze zachte metalen laten soms sporen achter op het harde kookoppervlak die bijna onmogelijk te verwijderen zijn.

Omdat modern kookgerei vaak is gemaakt van een mengsel van materialen, is het soms moeilijk om er zeker van te zijn of een stuk kookgerei goed zal spelen met een inductiekookplaat. Zoals Colin in de bovenstaande video laat zien, kun je een eenvoudige controle van je huidige of nieuwe kookgerei uitvoeren door een koelkastmagneet op de basis te slaan en te kijken of deze blijft plakken. Als het eraf valt, is dat een probleem.

U kunt ook een Induction Ready-symbool zoeken op de etikettering of verpakking van het kookgerei.

En het is niet het einde van de wereld van je favoriete “Old Reliable” -pan gaat niet werken met je nieuwe inductiekookplaat, of als je graag een wok met ronde bodem gebruikt en niet hebt gekozen voor een model met een verzonken wok-zone.

Met een inductieschijf of wokonderzetter kunt u uw onorthodoxe kookgerei opwarmen op een inductiekookplaat met dezelfde resultaten als een elektrische.

Inductie koken is anders

Veel van de kooktechnieken die we allemaal onbewust gebruiken door jarenlange oefening gaan uit het raam als het gaat om inductiekoken, vanwege de manier waarop inductiekookplaten werken.

Koken op een elektrische of gaskookplaat kan lastig zijn om precies goed te krijgen, omdat de verwarming niet altijd even is (vooral als het gaat om een ​​flikkerende gasvlam) en het handhaven van een stabiele temperatuur vereist veel aanpassing van de intensiteit van de opwarming en beneden. Zelfs als u een lage temperatuur instelt, blijft een typische brander of kookplaat immers de pan heter maken – het gaat gewoon langzamer.

Inductie kookrecepten

Maar als je met inductie te maken hebt, verdwijnen veel van deze factoren. De elektromagnetische projectie van een inductiekookplaat dringt gelijkmatig door het hele oppervlak van uw pan, zonder warmere of koelere plekken, dus het is niet nodig om de pan tijdens het koken te verschuiven. De temperatuur wordt ook precies gehandhaafd, zonder enige langzame opbouw van warmte, en zal niet veranderen totdat je het zegt.

Dit is even wennen – aangezien inductiekookplaten zo snel opwarmen en hun temperatuur zo gelijkmatig houden, kunnen ze veel sneller koken dan u gewend bent. Het is heel gemakkelijk om zelfs een bekend gerecht per ongeluk te gaar of te verbranden (als je receptideeën nodig hebt, bekijk dan onze blog met inductiekookrecepten) op een inductiekookplaat als je niet oppast, dus kijk naar de klok en overweeg om op een lagere stand te koken totdat je gewend bent aan de inductiestijl.

Daarna opruimen

Alleen al omdat het keramische oppervlak van een inductiekookplaat gemakkelijk kan worden afgeveegd en niet opwarmt om op gemorste voedselgrotten te ‘bakken’, betekent dit niet dat je je inductiekookplaat gewoon naar de honden kunt laten gaan, jij varken.

Toegegeven, het schoonmaken van een inductiekookplaat is vrij eenvoudig en ongecompliceerd – een simpele spray met je favoriete wasmiddel en afvegen zou genoeg moeten zijn om mee te beginnen – er zijn een paar punten om in gedachten te houden bij het kijken naar langdurige zorg.

Laat geen zware voorwerpen op de inductiekookplaat vallen – het glas / keramische oppervlak is taai, maar kan barsten.

Zorg ervoor dat het kookgerei dat u gebruikt glad en plat is. Je zou het niet nodig hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *