Recepten

Havermoutpannenkoekjes

Havermoutpannenkoekjes

Deze havermoutpannenkoekjes zijn lekker als ontbijt, bijvoorbeeld op zondagochtend. Ze zijn zo gemaakt en ook helemaal niet slecht voor je, tenzij je er natuurlijk heel veel suiker of stroop op doet.

Havermoutpannenkoeken zijn een klassieke ontbijtoptie. Als je een meer vullende pannenkoek wilt maken die je langer vol houdt, probeer dan havermoutpannenkoekjes te maken.

Wat zijn de beste soorten havermoutpannenkoekjes om te maken?

Havermoutpannenkoekjes kunnen worden gemaakt met snelle haver (instant haver) of ouderwetse havermout.

De snelle haver heeft nauwelijks textuur en je merkt misschien niet eens dat ze er zijn. Havermout heeft meer textuur in de pannenkoek.

We raden af ​​om met staal gesneden haver pannenkoeken te maken, omdat ze een onaangename kauwgeur zullen hebben.

Kan ik tarwebloem gebruiken?

Ja! Volkorenmeel kan in dit recept door elkaar worden gebruikt. Houd er rekening mee dat het gebruik van volkoren een dichtere pannenkoek zal opleveren. Je kunt gedeeltelijk volkoren gebruiken om een ​​beetje luchtigheid te behouden.

Kan ik ander havermeel gebruiken?

Ja, voor een pannenkoek op basis van havermout kun je havermeel gebruiken in dit recept in plaats van het bloem voor alle doeleinden.

Dit zal de algehele textuur van de pannenkoek veranderen, maar het zal nog steeds aangenaam en heerlijk zijn.

Om thuis je eigen havermeel te maken, verwerk je haver in een blender of keukenmachine tot het tot een meelstof is vermalen.

Havermoutpannenkoekjes maken: zo moet het!

Havermoutpannenkoekjes maken

Het beslag kan een kop worden gemaakt en 3 tot 5 dagen in een luchtdichte verpakking in de koelkast worden bewaard.

Geef het gewoon een snelle winkel voordat je je pannenkoekbeslag kookt voor een snel en stevig ontbijt waar het hele gezin dol op zal zijn.

Eventueel kun je ook gluten vrije havermoutpannenkoekjes maken, maar daarvoor heb je wel andere ingrediënten nodig.

Benodigdheden:

  • 10 eetlepels havermout
  • En 1 ei
  • Daarnaast melk, 2 eetlepels
  • Ook yoghurt: 2 eetlepels 
  • Vervolgens nog bloem, 2 eetlepels
  • En als laatste een snufje zout

Instructies

Benodigde tijd: 10 minuten.

Volg onderstaand stappenplan om havermoutpannenkoekjes te maken

  1. Meng alle bovenstaande ingrediënten tot een beslag

    Voeg ze een voor een toe aan de post

  2. Schep met een lepel een beetje beslag in de pan

    Doe dit drie keer

  3. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten

    Een aantal minuten totdat ze gaar zijn en goudbruin

  4. Lekker met een meegebakken appel

    of bosbessen en met poedersuiker, jam of stroop.

Ook lekker om te maken:

Nina Dinners

Alles over lekker eten! Ik ben een lekkere koker en hou van schrijven. Ik schrijf graag blogberichten over eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *