gouden bock middelburg

De Gouden Bock in Middelburg

Gouden Bock Middelburg

Gisteren besloten we gezellig even de stad in te gaan en te lunchen bij De Gouden Bock in Middelburg.

Ik kom uit Middelburg en heb er 2 jaar geleden ook nog 4 maanden stage gelopen. Tijdens die stage heb ik daar een aantal keren geluncht en dat was goed bevallen.

Ik besloot mijn vriend er ook een keertje mee naar toe te nemen. De Gouden Bock zit op het Damplein in Middelburg, een rustige plek, en heeft een terras, fijn met mooi weer! 

Op de kaart staan heerlijk klinkende boterhammen, bijvoorbeeld met scharrel-eisalade met truffel, met pastrami en een boterham met huisgemaakt preparé.

Daarnaast hebben ze een aantal salades, soepen, warme broodjes en warme gerechten. Ik had niet zo heel veel honger dus besloot voor de rundercarpaccio te gaan, deze was heerlijk!

Simpel met wat pijnboompitten, Parmezaanse kaas, rucola en olijfolie. Ik vind het vaak jammer als de carpaccio helemaal onder de pesto zit omdat die smaak zo overheerst.

Een goede carpaccio heeft naar mijn mening niet veel meer nodig dan wat peper, zout en olijfolie.  

Er zat natuurlijk een mandje brood bij, heerlijk vers gebakken en knapperig. Als je niet heel veel honger hebt is carpaccio een lekkere lichte lunch. 

Geitenkaas salade De Gouden Bock

Vriend nam de salade met geitenkaas met honing, spekjes en dadels. Hij is gek op geitenkaas en vond de salade erg lekker. Wel vond hij dat de verhouding kaas en spekjes niet helemaal goed was, hij had liever ietsje minder kaas gehad en iets meer spekjes. Verder was de salade heerlijk, ik heb overigens niet geproefd want ik houd niet zo van geitenkaas.

Gouden Bock mandje brood

De Gouden Bock in Middelburg is leuk om te lunchen, ze hebben lekkere boterhammen en salades op de kaart staan. Ook zijn de lunchgerechten veel minder standaard dan veel andere plekken in Middelburg wat fijn is.Tijdens mijn stage heb ik namelijk best vaak buiten de deur geluncht en de Gouden Bock was één van de betere plekken. Het is een mooie zaak, met een paar verschillende ruimtes waar je lekker kunt zitten. Ik vond het overigens wel jammer dat ze de Ceasar salade niet meer op de kaart hadden staan, die nam ik 2 jaar geleden namelijk wel eens en was altijd goddelijk. 

Na de lunch hebben we nog even lekker gewinkeld in Middelburg, ik kocht nog wat leuke keukenspullen zoals een mini-cupcake vorm en daarna zijn we weer lekker naar (mijn ouders’) huis gegaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *