
Cajun kippendijen met Mexicaanse groenten en guacamole

Cajun kippendijen met Mexicaanse groenten en guacamole maken?
Bekijk in dit artikel het recept van NinaDinners.nl.
Gisteren voetbalde Nederland tegen Mexico en natuurlijk wonnen we weer! Jeeh. Ik maakte daarvoor een gerecht met een beetje Mexicaanse inspiratie: cajun kippendijen met Mexicaanse groenten en guacamole. Het was heerlijk, ook als Nederland niet tegen Mexico moet voetballen!
In dit artikel vind je het recept voor cajun kippendijen met Mexicaanse groenten. De ingrediënten zijn voor 2 personen.
Cajun kippendijen met Mexicaanse groenten voor 2 personen
Voor de kip:
- 300 gram kippendijen
- 1 eetlepel cajunkruiden
- 1 theelepel oregano
- scheutje zonnebloemolie
Voor de groenten:
- 1 uitje, gesnipperd
- kleine courgette (1), in blokjes
- 1 groene paprika, in blokjes
- klein blikje mais
- klein blikje kidneybonen
- 1 theelepel paprikapoeder
- Eén theelepel cayennepeper
- 1 theelepel koriander
- snuf peper en zout
- geraspte kaas
- 6 kleine wraps/gordita’s
Voor de guacamole:
- 2 rijpe avocado’s
- 1 rode peper, fijn gesneden
- 1/2 uitje, fijn gesneden
- sap van 1 limoen
- 1 tomaat, in blokjes
- 1 eetlepel crème fraîche
- peper en zout
Cajun kippendijen met Mexicaanse groenten maken

Snijd de kippendijen in repen en verwijder eventueel grote stukken vet. Meng de kippendijen in een kom met de cajun kruiden, oregano en zonnebloemolie. Laat even in de koelkast marineren totdat je de kip gaat bereiden.
Maak de guacamole door de avocado open te snijden en het vruchtvlees eruit te lepelen, prak dit met een vork totdat het glad is. Meng er de ui, peper, limoensap, tomaat en crème fraîche door en maak op smaak met peper en zout. Zet de guacamole even in de koelkast totdat je gaat eten.
Voor de groenten fruit je eerst het uitje aan in een bakpan totdat hij glazig is, voeg dan de courgette en paprika toe en de kruiden en bak totdat de groenten zacht is. Voeg als laatste de mais en kidneybonen toe en bak nog even een minuutje mee, maak het geheel op smaak met peper en zout. Giet het groentemengsel in een ovenschaal en verwarm de oven voor op 200 graden.
Bak als laatste de kippendijen gaar in een goede bakpan. Dit duurt ongeveer een minuut of 10, keer ze halverwege en bak lekker goudbruin. Leg de stukjes kip op de groenten in de ovenschaal en bestrooi met een beetje geraspte kaas. Plaats het geheel 10 minuten in de oven totdat de kaas is gesmolten. Verwarm de laatste 2 minuten de gordita’s of wraps mee in de oven.
Serveer de kip en groenten met de guacamole en warme gordita’s, eet smakelijk!
ADVERTENTIE: Wil je ook nog een boxspring pocketvering kopen?