Heb ik een boxspring nodig voor mijn matras?

boxspring zonder matras

Als je op zoek bent naar een matras en je afvraagt ​​of je een boxspring nodig hebt, dan is dit artikel iets voor jou …

Het korte antwoord is nee, je hebt geen boxspring nodig voor je matras! Wat je nodig hebt is een foundation,  wat niet per se een boxspring hoeft te zijn. In feite, zult u gelukkiger zijn als je een boxspring alternatief te kiezen in plaats daarvan .

Als je tot het einde van dit bericht leest, heb je alle informatie die je nodig hebt om een ​​weloverwogen beslissing te nemen over welke bedfundering je matrasinvestering het beste beschermt.

Waarom heb je een matrasbasis nodig?

Zonder een goede ondergrond zal uw matras “zinken” en oncomfortabel worden. Maar wat nog erger is dan het gebrek aan comfort dat deze verzinking veroorzaakt, is het gebrek aan ondersteuning. Als uw matras uw lichaam niet gelijkmatig ondersteunt terwijl u slaapt, wordt u ‘s ochtends waarschijnlijk wakker met pijn en pijn. Als het gaat om gebrek aan ondersteuning, zijn boxsprings een primaire overtreder.Boxsprings kunnen de oorzaak zijn van slecht slapen, rugklachten en gezondheidsproblemen, waarbij de slaper onbewust denkt dat het probleem zijn eigenlijke matras is – terwijl het eigenlijk de boxspring is.

Er zijn verschillende boxspring zonder matras -alternatieven die een betere basis bieden voor uw matras om op te rusten. Alternatieven zoals platformbedden, houten funderingen en verstelbare bedden gaan langer mee dan boxsprings. Als u een van deze alternatieven gebruikt, heeft u de hele nacht de juiste ondersteuning en stevigheid voor uw rug.

Dus hoewel boxsprings vroeger als een praktisch en functioneel onderdeel van de opstelling van uw bed werden beschouwd, zijn ze grotendeels achterhaald. Er zijn nu betere opties om uit te kiezen! Maar je vraagt ​​je misschien af ​​…

Waarom zijn boxsprings zo populair?

Waarom heb ik gehoord dat ik een boxspring nodig heb voor mijn nieuwe bed?

Je hebt deze beweringen misschien gehoord door verouderde bronnen, of door bedrijven die je gewoon een boxspring proberen te verkopen. En als dit het geval is, hoeft u zich geen zorgen te maken! Het is normaal dat je denkt dat je een boxspring nodig hebt voor je matras, en ook al is het fictie, het is niet jouw schuld om te geloven dat de verkeerde informatie niet jouw schuld is!

Hieronder leg ik uit hoe boxsprings werken in vergelijking met helemaal geen matrasbasis. Nadat we deze fundamentele informatie uit de weg hebben geruimd, kan ik boxsprings vergelijken met de drie alternatieven die wij (en de meeste gerenommeerde matrassenbedrijven) aanbevelen.

Veel klanten met wie we telefonisch en in onze Charleston-matrasshowroom spreken, denken dat ze een bestaande boxspring (zoals hierboven afgebeeld) kunnen gebruiken voor hun latexmatras, maar dit kan niet verder van de waarheid zijn. De spoelen die u op de bovenstaande röntgenfoto van de boxspring ziet, bieden eenvoudigweg niet de rotsvaste ondersteuning die u nodig hebt met een latexmatras. Latexmatrassen hebben meer ondersteuning nodig dan een boxspring kan geven!

Uw matras op de grond leggen, zonder frame of fundering …

Kunt u uw matras zonder boxspring of foundation op de grond leggen?

Absoluut! In feite…Omdat boxsprings niet genoeg ondersteuning bieden voor uw matras, voelt u zich beter van uw latexmatras als u deze direct op de grond plaatst in plaats van een traditionele boxspring en metalen railfundering te gebruiken.

Grote matrassen in de straat van uw huis zouden het niet eens zijn met de bovenstaande stelling, maar dat is oké. Ze willen gewoon dat je een boxspring bij hen koopt met je nieuwe matras! Ik ben hier om ervoor te zorgen dat je de beste nachtrust van je leven hebt! Sommige mensen kiezen ervoor om de fundering helemaal buiten beeld te laten.  Enkele veel voorkomende redenen om uw matras plat op de vloer te leggen, zijn:

 • Noodzaak
 • Esthetische waarde
 • Verlangen naar een meer minimalistische slaapkamer.

En hoewel sommige slapers het liefst zo dichter bij de grond zijn, is een van de nadelen van het op de grond houden van uw matras dat er niet goed wordt geventileerd terwijl u slaapt. Het ventilatieprobleem is eigenlijk waarom boxsprings oorspronkelijk werden gemaakt …

Wat is het doel van een boxspring?

Volgens de  Better Sleep Council fungeren boxsprings als basis voor uw eigenlijke matras, waarbij beide meubels samenwerken om uw bed omhoog te houden. Meestal bedekt met een soort stof of materiaal zoals katoen, bestaat een boxspring uit een reeks metalen spoelen die helpen uw matras omhoog te brengen.

Boxsprings zijn oorspronkelijk ontwikkeld om samen te werken met spiraalmatrassen en om als volgt op metalen railframes te liggen:

Deze combinatie van metalen railframe en boxspring werd  gezien als een manier om de dagelijkse schokken van een persoon die in en uit bed stapt, op te vangen. Maar helaas kwam de belofte niet overeen met de functie. In de loop der jaren is duidelijk geworden dat er eigenlijk maar twee voordelen zijn aan het gebruik van een boxspring in plaats van je matras direct op de grond te leggen.

Ten eerste als een manier om uw bed op te hangen boven een vuile vloer waar stof en andere allergenen neerslaan. Pure functie, maar niet echt een voordeel. De tweede reden is belangrijker; om de ventilatie te verbeteren.

Waarom bestaan ​​boxsprings überhaupt?

De belangrijkste reden waarom boxsprings bestaan, is om de ventilatie te helpen verbeteren, in vergelijking met het plat op de grond plaatsen van uw bed.

Een andere reden waarom boxspringbases de afgelopen decennia populair zijn geworden, is dat ze op de markt werden gebracht als een methode om schimmel te voorkomen.


Waarom is ventilatie belangrijk?

De Universiteit van Missouri heeft een artikel gepubliceerd over schimmelpreventie in woonhuizen. Ze waarschuwen dat “slecht geventileerde kasten vochtig en muf worden tijdens aanhoudend nat weer, en dat artikelen die erin worden bewaard, vatbaar zijn voor schimmel. Probeer de luchtcirculatie te verbeteren door de kastdeuren te openen of door een ventilator te installeren. “

Hoewel ze het hebben over kastventilatie en niet over matrasventilatie, geldt de wetenschappelijke verklaring voor je bed. Het kan zelfs nog belangrijker zijn voor je bed, want je slaapt immers niet in je kast.

Hoe minder ventilatie een matras heeft, hoe groter de kans op schimmel. Deze kans neemt exponentieel toe als u in een warm, vochtig klimaat leeft of als u uw matras op de grond legt in een vochtige ruimte (zoals een kelder).

Houd hier rekening mee als we hieronder naar boxspringalternatieven gaan. Wanneer je een boxspring vergelijkt met de vloer, hebben boxsprings voordelen op het gebied van ventilatie. Maar als je het vergelijkt met andere foundation alternatieven, dan staat de boxspring onderaan de lijst als het om ventilatie gaat.

Voordelen van boxsprings

 • Biedt een verhoger zodat de matras niet op de grond ligt
 • Hoe het uw bed eruit laat zien, als u het omhoog wilt laten staan.
 • Biedt meer ventilatie dan een matras direct op de grond.

Minpunten van boxsprings

 • Bekende broedplaats voor huisstofmijt, schimmel en meeldauw
 • Kan ervoor zorgen dat de matras te hard of te zacht aanvoelt, wat beide een negatieve invloed kan hebben op de slaapkwaliteit
 • Een slecht ontworpen fundering kan de voordelen van premiummatrassen teniet doen , vooral organische latexmatrassen.
 • Slechte ventilatie in vergelijking met alternatieven.
 • Voordelig vervaardigd en niet ontworpen om langdurig het gewicht van schuim- en latexmatrassen te weerstaan.
 • De ingegeven boxsprings kunnen leiden tot dompelen en doorzakken in latex en schuimmatrassen

Waarom denken mensen dat ze een boxspring nodig hebben, zelfs als er betere opties zijn?

Het is waar, grote merken pushen nog steeds de waargenomen waarde van een boxspringset naar de meeste matraskopers!

Ze benadrukken het belang ervan in het belang van het bed, omdat ze een goedkope en gemakkelijke manier zijn voor het matrassenbedrijf om meer geld te verdienen. Niet alleen dat, maar bepaalde garanties dekken niet alleen een matras; ze eisen dat een consument ook een boxspring bij de matras koopt, anders krijgt hij helemaal geen garantie!

JEP…

Ondanks dat boxsprings niet meer nodig zijn door de innovatie van andere alternatieven, krijgen veel consumenten te horen dat ze er absoluut een nodig hebben als ze die garantie willen bij een ongeval. Om deze redenen kopen consumenten nog steeds boxsprings, ook al zijn ze niet nodig en in sommige gevallen zelfs slecht voor je bed.

Kies in plaats van een boxspring voor een platformbed of een stevige, hoogwaardige  houten fundering om uw investering in matrassen te beschermen.

Dit is nog belangrijker als u een bed koopt dat jarenlang meegaat, zoals een matras van natuurlijk latex.

“Hoewel boxsprings enkele voordelen bieden voor conventionele binnenveringmatrassen, zijn er betere funderingsopties voor uw latex- en traagschuimbedden.

Hebben latexmatrassen boxsprings nodig?

Zowel latexmatrassen als traagschuimmatrassen zijn zwaarder dan traditionele matrassen. Om deze reden hebben ze allebei een sterke, stijve basis nodig die het gewicht van de matras, uw lichaam en wisselende inkepingen gedurende lange tijd kan dragen. Het is belangrijk om te weten dat latexmatrassen zich zullen aanpassen aan elk oppervlak waarop ze zich bevinden. Boxsprings hebben een aangeboren ‘meegeven’ die door onvoldoende ondersteuning zal leiden tot het inzakken en doorzakken van uw matras. Dus als je op zoek bent naar een foundation voor je latex- of schuimmatras, dan raad ik je aan om hieronder een van onze aanbevolen boxspring-alternatieven te kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *