Recepten

Appeltaart maken?

Appeltaart maken

Vandaag maakte ik, NinaDinners, een retry van mijn appeltaart van twee weken geleden.

Deze keer een grotere met een doorsnee van 28 cm,  omdat ik bij mijn ouders ben in Middelburg. Dus nu zullen er in de plaats van twee, minstens vijf mensen van eten!

Appeltaart bakken: ingrediënten

appeltaart ingrediënten

De ingrediënten zijn dus iets meer dan de vorige keer:

  • 400 gram bloem
  • 100 gram witte basterdsuiker
  • mespunt zout
  • 200 gram koude margarine
  • 2 eieren
  • 75 gram rozijnen
  • 1,5 kg Goudreinetten appels
  • 50 gram amandelschaafsel
  • sap van één citroen
  • 4 eetlepels bruine basterd suiker
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • Maizene of aardbeienjam

Appeltaart maken: zo doe je dat

zo maak je appeltaart

Zeef bloem, suiker en zout boven een grote kom.

Leg de margarine in de meel en snijd met twee messen in stukken.

Klop de eieren los met 1 eetlepel water en giet door het meel mengsel (laat nog een mini beetje ei mengsel over voor later).

Kneed nu met je handen het deeg en vorm er een ronde bol van.

Leg de bol in de koelkast in folie.

Schil de appels en snijd ze in stukjes. Meng dit met de citroensap, kaneel, rozijnen, amandelschaafsel en bruine suiker. 

Vet de taartvorm eerst in met boter en bestuif daarna met meel. Verwarm dan de oven voor op 180 graden.

Haal het deeg uit de koelkast en rol het uit met een deegroller. Snijd een rondje uit het deeg voor de bodem van de taartvorm.

Leg het deegrondje op de bodem. Rol voor de zijkanten van de taartvorm een lap uit en leg die tegen de zijkanten aan, dit kun je in 2 of 3 keer doen. Houd nog wat deeg over voor de bovenkant.

Bestrijk de bodem van de taart met wat aardbeienjam met een kwastje of bestrooi met wat maizena, dit neemt het vocht op van de appels zodat de bodem niet zacht wordt.

Giet het appelmengsel in de vorm en rol van het overgebleven deeg dunne lapjes die je in een soort vlechtpatroon (dit lukt mij nog steeds niet super goed haha) op de appelen legt.

Druk het deeg een beetje plat en goed tegen de zijkanten aan. Bestrijk dit vlechtpatroon met het overgebleven restje ei, dit kun je doen met een kwastje.

Bak de appeltaart nu 60 minuten totdat hij mooi goudbruin is, als hij nog niet helemaal goed is kun je hem nog 5 minuten langer bakken.

Laat hem een tijdje afkoelen in de vorm voor je hem aansnijdt. Ook deze keer aten we er natuurlijk slagroom bij!

We aten ‘s avonds lekker groentesoep, gemaakt door mijn vader, lekker met stokbrood. Fijn om weer een weekendje in Middelburg te zijn!

Veelgestelde vragen

Hoe maak je appeltaart?

Bekijk hier hoe precies.

Wat heb je nodig voor appeltaart?

Bekijk de ingrediënten hier!

Nina Dinners

Alles over lekker eten! Ik ben een lekkere koker en hou van schrijven. Ik schrijf graag blogberichten over eten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *