Kaneelbroodjes

geplaatst in: Zoetigheden | 2

Gisteren besloot ik weer eens kaneelbroodjes te bakken, super lekker! Ik had ze al eerder gemaakt maar het recept is nu helemaal perfect, een aanrader als lekker weekend ontbijtje of gewoon tussendoor 🙂

Voor circa 15 broodjes:

 • 500 gram bloem
 • 220 ml lauwe melk
 • 1 zakje gist (7gr)
 • 30 gram kristalsuiker
 • 1 ei
 • 50 gram gesmolten boter
 • 30 ml zonnebloemolie
 • snufje zout
 • 1 zakje vanille suiker

Voor de kaneelvulling:

 • 100 gram gesmolten boter
 • 150 donkere basterd suiker
 • 50 gram fijne kristalsuiker
 • 15 gram kaneel

Voor het glazuur:

 • sap van 1 citroen
 • poedersuiker

 

Meng de lauwe melk met het zakje gist en een theelepel van de suiker en laat even 10 min staan. Meng ondertussen de bloem met de rest van de suiker, de vanillesuiker en het snufje zout. Giet de boter, het ei en de zonnebloemolie erbij en meng door elkaar met een vork. Als de gist actief is geworden, giet de melk dan bij het bloem mengsel en meng door elkaar met de vork. Kneed daarna met je handen totdat het bol is. Laat dit een uur rijzen in een schaal met een vochtige theedoek erover op een warme plek.

Als je deegbol mooi gerezen is, bestuif dan het aanrecht met bloem en leg de bol er op. Rol er met de deegroller een rechthoekige lap van, van ongeveer 1 cm dik. Bestrijk deze lap met een kwast met een beetje gesmolten boter. Meng de rest van de boter met de suiker en de kaneel. Strijk dit mengsel uit over de deeglap, zorg ervoor dat er overal wat zit. Rol de deeglap nu voorzichtig op in de lengte. Vet ondertussen een ovenschaal in van ongeveer 40 bij 30 cm. Snijd van het opgerolde deeg plakken en leg deze plat neer in de ovenschaal, zorg ervoor dat er nog wat ruimte tussenzit, ze gaan namelijk nog meer rijzen. Als alle broodje in de schaal zitten, plaats deze dan weer op een warme plek met een theedoek erover en laat nog eens een half uur rijzen. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Als de kaneelbroodjes een tweede keer hebben gerezen, plaats ze dan in de oven voor ongeveer 30 minuten totdat de bovenkant goudbruin is. Meng ondertussen het citroensap met zoveel poedersuiker dat er een glazuur ontstaat, niet te dun en niet te dik. Haal de broodjes uit de oven en laat een kwartiertje afkoelen. Giet er dan wat glazuur overheen naar wens. De kaneelbroodjes zijn een beetje warm het lekkerste! Je kunt ze later of de volgende dag even 30 seconden in de magnetron opwarmen. Eet smakelijk!

 

2 Responses

 1. Jeanne

  Superleuk dat je weer blogt, heb namelijk al zo veel van je recepten gemaakt!

  • Nina

   Super leuk om te horen! Ik ben van plan weer vaker te gaan bloggen dus er komen meer recepten aan 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *