Speltkoekjes met sinaasappel

geplaatst in: Zoetigheden | 0

speltkoekjes

Mijn ouders bakken vaak speltkoekjes, omdat ik ze zo lekker vind vroeg ik het recept voor speltkoekjes met sinaasappel. Sindsdien heb ik ze al een paar keer gemaakt want ze zijn heerlijk!

Voor circa 15 stuks

  • 100 gram speltmeel
  • 2 eetlepels havermout
  • 100 gram roomboter op kamertemperatuur
  • 50 gram ruwe rietsuiker
  • 1/2 theelepel bakingsoda of bakpoeder
  • 1 theelepel koekkruiden
  • schil van 1 sinaasappel
  • snufje zout

Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 150 graden. Snijd de boter in stukjes en meng het meel met de havermout, suiker, bakingsoda, koekruiden, zout en sinaasappel. Voeg de stukjes boter toe en meng alle ingrediënten door elkaar. Kneed de boter er goed doorheen en maak er een bol van. Pak telkens een klein beetje deeg en vorm er een balletje van, druk dit balletje plat en leg op de bakplaat. Ga zo door tot je deeg op is. Bestrijk de koekjes met eigeel en plaats ze in de oven. Bak de koekjes ongeveer 30 minuten totdat ze mooi goudbruin zijn. Als de speltkoekjes net uit de oven komen, zijn ze nog een beetje zacht, tijdens het afkoelen worden ze vanzelf wat harder. Eet smakelijk!

speltkoekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *