Venkelsoep

geplaatst in: Recepten | 0

Venkelsoep

Afgelopen weekend maakte ik venkelsoep, niet het meest spannende gerecht om te fotograferen, maar wel heel lekker en gezond! Stokbroodje erbij en je hebt een lekker dinner! Het recept komt uit Foodies magazine, ik kreeg voor mijn verjaardag een abonnement, ik vind het een heel leuk blad.

Voor 4 personen:

  • 4 venkels
  • 2 sjalotten
  • 3 tenen knoflook
  • 4 takjes tijm
  • 1300 ml bouillon (groente of kip)
  • zwarte olijven
  • olijfolie
  • peper en zout

Maak de venkels schoon en snijd ze in stukken. Pel de sjalotten en de knoflook en hak in stukken. Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan en bak de venkel, sjalot, knoflook en takjes tijm 10 minuten op laag vuur. Giet daarna de bouillon erbij en kook de soep in een half uurtje gaar. Verwijder de takjes van de tijm en pureer de soep glad met de staafmixer. Breng op smaak met een flinke snuf peper en zout. Serveer de soep in kommen en garneer met de olijven (ontpit) en een klein drupje olijfolie. Eet smakelijk!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *