Salade met boontjes en kippendijen

geplaatst in: Recepten | 0

Salade met boontjes en kippendijen

Vandaag aten we een lekkere salade met boontjes en kippendijen uit de oven. Ik heb boontjes uit eigen tuin dus wilde daar iets mee doen. Vanwege deze zomerse dag, dacht ik aan een soort salade niçoise, alleen mijn vriend lust geen vis, dus aten we er kip bij. Kippendijen zijn heerlijk mals en makkelijk klaar te maken in de oven. Deze salade was perfect voor vandaag!

Voor 2/3 personen:

 • 1 krop little gem sla
 • 1/2 komkommer
 • 200 gram cherrytomaten
 • 15 zwarte olijven
 • 1 sjalotje
 • 200 gram sperziebonen
 • 4 aardappels (circa 350 gram)
 • 300 gram kippendijen (filet)
 • 2 tenen knoflook
 • provencaalse kruiden
 • 1/2 tl pul biber
 • citroensap
 • olijfolie
 • peper en zout

Voor de vinaigrette

 • 1 tl mosterd
 • 1 eetlepel citroensap
 • 5 eetlepels olijfolie
 • peper en zout

Snijd de kippendijen in stukjes en marineer in een scheut olijfolie, scheutje citroensap, 1 teen knoflook geperst, provencaalse kruiden, pul biber en een snuf peper en zout. Laat dit even in de koelkast staan, voor een uurtje.

Schil ondertussen de aardappels en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes 5 minuten totdat ze bijna gaar zijn. Was en dop de sperziebonen en kook die ook totdat ze gaar zijn in ongeveer 15 minuten. Verwarm de oven voor op 22o graden en bekleed een plaat met bakpapier. Leg hier de stukken kippendij op en plaats ongeveer 25 minuten in de oven zodat de kip gaart. Draai halverwege de stukken kip om.

Snijd ondertussen de sla in stukken, de komkommer in blokjes en halveer de cherrytomaten en olijven. Snipper de sjalot en meng alles door elkaar. Als de boontjes gaar zijn, halveer ze dan en meng ook door de salade. Meng alle ingrediënten voor de vinaigrette door elkaar en klop er een glad geheel van. Meng dit door de salade. Kook het ei in 7 minuten hard, pel hem en snijd hem in 4en.

Bak de aardappelblokjes goudbruin en krokant in 10 minuten samen met de andere teen knoflook geperst, provencaalse kruiden en een snuf peper en zout.

Verdeel de salade over de borden en leg op elk bord wat stukjes ei. Verdeel daarover een schep van de aardappelblokjes en maak af met een paar stukken kippendij, eet smakelijk!

Salade met kippendijen en boontjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *