Hummus met rundvlees

geplaatst in: Recepten | 1

Hummus met brood

Een paar weken geleden was ik met een vriendin bij Sir hummus in Amsterdam om te lunchen. We aten hier echt de lekkerste hummus die ik ook heb gegeten, met toppings van langzaam gegaard rundvlees en pikante aubergine. Dit tentje is echt een aanrader als je in Amsterdam bent! Gisteren had ik hier ineens weer heel veel zin in, maar aangezien ik in Den Haag woon en dus niet even langs kan gaan, besloot ik zelf hummus met rundvlees te maken. Het was echt goed gelukt en heel erg lekker! Het enige minpunt is dat ik dus mijn kikkererwten niet meer een nacht heb kunnen weken en kikkererwten uit blik heb gebruikt, iets minder lekker, maar alsnog was de hummus heerlijk. Hebben jullie dat ook, dat als je iets bedenkt dat je het gelijk die dag wilt eten haha? Ik heb dan echt geen geduld om tot de volgende dag te wachten 😀

Voor 2/3 personen:

Voor het rundvlees:

 • 600 gram runderlappen in dobbelstenen
 • 1 grote ui, in stukken
 • 2 tenen knoflook, geperst
 • 1 tl kaneel
 • 1 tl gemalen koriander
 • 1 tl kurkuma
 • 1 tl cayennepeper
 • 1 tl za’atar
 • klein blikje tomatenpuree
 • 1 laurierblad
 • circa 500 ml (groente)bouillon
 • peper en zout

Voor de hummus:

 • 2 blikjes kikkererwten (300 gram per stuk)
 • 6 eetlepels tahin (sesampasta)
 • 4 tenen knoflook
 • citroensap
 • peper en zout
 • 1/2 tl chilipeper
 • 1 tl komijn
 • olijfolie
 • paprikapoeder en verse peterselie

Verhit olijfolie in een braadpan en bak de ui met de knoflook, kaneel, koriander, kurkuma, cayennepeper en za’atar totdat het geheel zacht is. Voeg nu het vlees toe en een flinke snuf peper en zout en bak het vlees rondom bruin. Voeg de tomatenpuree toe, meng goed en bak even mee. Voeg nu het laurierblad en de bouillon toe, giet er zoveel bouillon bij dat het vlees helemaal onder staat. Laat dit geheel minstens  3 uur zachtjes sudderen met de deksel op de pan. Kijk af en toe of het niet de droog is en roer af en toe door. Op het einde kun je nog even de deksel eraf halen als het nog te waterig is, dan wordt de saus wat dikker en eventueel nog op smaak maken met peper en zout.

Als het vlees suddert kun je de hummus maken. Lek de kikkererwten uit en doe ze in de keukenmachine of het staafmixerbakje. Maal ze een beetje fijn. Voeg dan de tahin, knoflook, citroensap naar smaak, een snuf peper en zout, chilipeper, komijn en een beetje water toe en mix dit geheel tot een romig mengsel. Proef of het naar je zin in en voeg eventueel naar smaak nog meer tahin, citroen of kruiden toe. Leg de hummus in een schaaltje, giet er wat olijfolie over en garneer met paprikapoeder en verse peterselie.

Serveer de hummus met het rundvlees en lekker brood, bijvoorbeeld pita’s of pide. Eet smakelijk!

Hummus met rundvlees en pide

Hummus

 1. Marlotte

  Dat heb ik ook, vooral met kikkererwten. Duurt echt ontzettend lang altijd. Ziet er goed uit, ik maak dit gerecht best vaak en ik ben er nog steeds gek op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *