Vakantie tips zomer 2014

geplaatst in: Vakantie | 4

Met een heerlijk paasweekend in het vooruitzicht, komt ook de zomervakantie weer dichterbij. Weten jullie al waar jullie heen gaan deze zomer? Ik geef je hierbij wat vakantie tips voor de zomer van 2014!

Oude straatjes San Sebastian
Oude straatjes San Sebastian

Baskenland, Frankrijk/Spanje

Ik vind Baskenland een geweldige streek, er is een heel eigen cultuur en taal. Je hebt er mooie natuur, zee, bergen en steden zoals Bilbao en Bayonne. Vooral San Sebastian in Spaans Baskenland heeft mijn hart gestolen, een geweldige stad aan zee, met leuke oude straatjes, mooi strand en heerlijke pinchos!

Polignano in de avond
Polignano a mare in de avond

 Polignano a mare, Apulië Italië

Apulië is een streek in Italië waar je eigenlijk niet zo veel over hoort, zoals bijvoorbeeld Toscane. Apulië ligt in het Zuid-Oosten van Italië en de hoofdstad is Bari, daar vlieg je ook gemakkelijk heen met verschillende vliegtuigmaatschappijen. Neem vanuit daar de trein naar Polignano a mare, een heerlijke Italiaans dorpje pal aan zee. Slaap in een relaxte B&B gebouwd in een grot, wandel door de mooie straatjes en geniet van pizza met uitzicht op zee! Vanwege de zuidelijke ligging is het in Apulië ook in het voor en na seizoen vaak aangenaam. Zo zwom ik er begin oktober nog heerlijk in zee!

Caldonazzomeer
Caldonazzo meer in Italië

 Caldonazzo meer, Italië

We blijven nog even in Italië, het is ook een heerlijk land natuurlijk. In Italië heb je veel bekende meren zoals het Gardameer en het Como, minder bekend maar in een prachtige omgeving is het Caldonazzo meer. In de omgeving van Caldonazzo heb je prachtige bergen, leuke dorpjes en je kunt natuurlijk heerlijk zwemmen in het meer! En vergeet niet een dagje Venetië de doen met de trein 🙂

Waterval Schiessentümpel
Waterval in Luxemburg

Luxemburg

Dichterbij en makkelijk te doen met de auto, tentje achterin en gaan, Luxemburg! Een klein landje, waar ze vaak ook nog Nederlands spreken, maar wel met mooie natuur en Idyllische dorpjes. Ook Luxemburg-stad is de moeite waard, of maak een wandeling langs een waterval. Wel kom je in Luxemburg haast alleen maar Nederlanders tegen, op de camping waar ik was afgelopen zomer was ongeveer 90% Nederlands haha.

Uitzicht kasbah
Uitzicht vanaf de Kasbah in Agadir

Agadir, Marokko

Een hele andere wereld, brede stranden, een lange boulevard en het hele jaar door een goed klimaat. Ik vind Agadir een aanrader voor een relaxte vakantie waarin je ook genoeg mogelijkheden hebt tot uitstapjes. Vanwege de ligging aan de Atlantische oceaan is het in Agadir nooit super heet, maar gewoon lekker. Er staat meestal ook wel een windje. Houd wel rekening met de Ramadan als je in de zomer naar Agadir wilt.

Porto zonsondergang
Zonsondergang in Porto, Corsica

Corsica, Frankrijk

Ik heb hier al heel veel over geschreven, maar het blijft favoriet, Corsica! Een prachtig eiland met bergen en de mooiste stranden. En ook heel belangrijk lekker eten! Ik ga dit jaar voor het eerst  niet naar Corsica, na 4 jaar er wel te zijn geweest in de zomer. Ik hoop er natuurlijk wel weer te komen in de toekomst!

Vrouwenpolder
Strand in Vrouwenpolder

Walcheren, Zeeland

En als laatste, als je echt geen zin hebt in een urenlange reis, Walcheren in Zeeland! Ik moet natuurlijk even mijn eigen provincie promoten, ondanks dat ik op mijn 18e ben vertrokken uit Middelburg om te studeren kom ik er nog heel graag! Lekker shoppen in Middelburg, op de boulevard wandelen in Vlissingen, naar het dorpje Veere of naar Strand in Vrouwenpolder, genoeg te doen op Walcheren! En het is er relaxter op de stranden dan bijvoorbeeld in Scheveningen of Zandvoort. Zeeland is ook ideaal als je niet zo lang op vakantie kunt, lekker een lang weekend uitwaaien!

Dit waren mijn Vakantie tips zomer 2014! Ik heb, op het Caldonazzo meer na, al deze bestemmingen zelf bezocht en vind het aanraders, als jullie nog tips hebben hoor ik het graag! Ik ga zelf in juli een weekje naar Sardinië omdat één van mijn beste vriendinnen daar trouwt, super veel zin in! Verder wil ik in september ook nog weg en dat wordt dan waarschijnlijk Caldonazzo, vandaar dat deze in mijn lijstje staat 🙂

4 Responses

  1. Farah - Food and other Friends

    Ik wil binnenkort eens een weekje er tussenuit… Lekker relaxen in een fijne b&b, bij de zee en met lekker eten. Polignano a mare, Apulië Italië, klinkt me dus perfect in de oren! 😉

    En ik ben toch echt een voorstander van Zeeuws-Vlaanderen in plaats van Walcheren ;). Dat is toch het echte Zeeland haha. Ik ben niet voor niks een Zeeuws-Vlaming in hart en nieren haha.

    • Nina

      Ja zeker doen, Polignano is super! Italië sowieso 🙂

      Haha en Zeeuws-Vlaanderen, tsja ik denk dat iedere Zeeuw zijn eigen eiland het leukste vindt haha

  2. Nanda

    Ik ben nog nooit in Italie geweest, lijkt me zo tof! Dit jaar zit dat er niet in, wie weet volgend jaar 🙂

  3. Fred Stroo

    Het liefst doe ik al deze bestemmingen (weer) eens aan. Klinkt allemaal zo mooi , aangenaam en smakelijk, dat ik nog niet kan kiezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *