Naanbroodjes met kipshoarma

geplaatst in: Recepten | 0

Naanbroodjes met kipshoarma en salade

Laatst maakte ik voor het eerst zelf naanbroodjes, een aanrader, super lekker en makkelijk om te maken. Vandaag had ik er weer zin in en maakte naanbroodjes met kipshoarma. Shoarma kruiden zelf mengen maakt de kip heerlijk kruidig! En de zelfgemaakte naanbroodjes zijn eigenlijk veel lekkerder dan pitabroodjes uit de supermarkt.

Voor 2 personen ( 4 broodjes)

Shoarma kruiden

 • 1 theelepel gemalen koriander
 • 2 theelepels gemalen komijnzaad
 • 2 theelepels milde paprikapoeder
 • 1 theelepel kurkuma
 • 1 theelepel kaneelpoeder
 • 1 theelepel knoflookpoeder
 • 1 theelepel kerriepoeder
 • 1 theelepel zout

Kipshoarma

 • 350 gram kipfilet in reepjes/stukjes
 • 1 ui, gesnipperd
 • 1 rode paprika, in stukjes
 • zonnebloemolie
 • 4 naanbroodjes recept staat hier

Frisse komkommersalade

 • 1 komkommer
 • 2 bosuitjes
 • 1/2 rode peper, fijngesneden
 • 50 gram feta
 • olijfolie
 • peper en zout

Meng alle kruiden door elkaar heen, zodat je één mengsel hebt. Doe de kip in een schaaltje en giet er een scheutje zonnebloemolie bij, meng hier de kruiden goed doorheen. Laat dit een half uurtje in de koelkast staan (of langer).  Maak hierna het deeg voor de naanbroodjes en verdeel in vieren, rol hier broodjes van, ongeveer ten grote van een pitabroodjes, zet deze even apart. Maak ook alvast de salade, zodat die klaar staat. Snijd de komkommer in stukjes, de bosuien in ringetjes en de feta in stukjes. Meng dit door elkaar samen met de rode peper, een snuf peper en zout en een scheutje olijfolie.

Bak het uitje een paar minuten totdat hij glazig is, voeg daarna de kip toe en bak deze rondom bruin en gaar. Voeg dan de rode paprika toe en laat het geheel nog zo’n 5 minuten bakken. Begin ondertussen ook aan het bakken van de naanbroodjes, je kunt dit in twee keer doe als je pan niet zo groot is. De eerste twee houd je warm in een schone theedoek. Als de kip en paprika nog 5 minuten hebben gebakken giet het mengsel dan in een ovenschaal en zet nog 5 minuten in de oven op de grillstand. Bak ondertussen de laatste twee naanbroodjes.  Serveer de naanbroodjes met een flinke schep van de kipshoarma, de salade ernaast en eventueel een sausje zoals knoflooksaus. Eet smakelijk!

Naanbroodjes met kipshoarma

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *