Fettuccine alla bottarga met prei en courgette

geplaatst in: Recepten | 4

Fettuccine alla bottarga met prei en courgette

Vandaag aten we fettuccine alla bottarga met prei en courgette. Mijn ouders waren vorige maand in Sardinië en namen een potje geraspte bottarga voor mij mee. Bottarga zijn gedroogde en samengeperste visseneieren van een harder of tonijn en wordt in Sardinië veel gegeten. Nou moet ik eerlijk zeggen dat de verse bottarga die je in Sardinië (of Corsica) krijgt wel lekkerder is dan een potje geraspte maar het is erg moeilijk verkrijgbaar in Nederland. Dit gerecht is ook heel lekker zonder de bottarga. Bottarga is overigens ook heel lekker met een simpele pasta aglio e olio of met venusschelpen. In Corsica gingen wij afgelopen zomer uit eten en ik nam als hoofdgerecht een pastagerecht met bottarga, hier zat een soort romige prei-saus bij, hier is dit gerecht dan ook op gebaseerd 🙂

Voor 2 personen:

 • 200 gram fettuccine
 • 1 courgette (ik had een gele bolcourgette), in blokjes
 • 1 prei, in ringen
 • scheutje slagroom (max 50 ml)
 • 1 teen knoflook, geperst
 • peper en zout
 • 2 eetlepels bottarga
 • 2 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas

Bak de knoflook een minuutje en voeg dan de courgette en een snuf peper en zout toe. Bak dit ongeveer 10 minuten totdat de courgette zachter is. Kook ondertussen de fettuccine volgens de verpakking. Voeg daarna de prei toe bij de courgette en bak deze ook nog even 5 minuten mee.  Voeg vlak voor de pasta gaar is het scheutje slagroom toe aan het groente mengsel en laat dit warm worden. Voeg hier ook nog peper en zout naar smaak toe. Giet de fettuccine af en meng het door het groente-slagroom mengsel. Meng hier ook de Parmezaanse kaas doorheen. Verdeel de fettuccine over de borden en bestrooi allebei de borden met een eetlepel bottarga. Eet smakelijk!

fettuccine alla bottarga

Bolcourgette

4 Responses

 1. Nina

  Het smaakt vissig en zoutig, ik kan eigenlijk niet echt heel goed iets bedenken waarmee je het kunt vergelijken. Maar je moet dus wel van vissmaak houden om het lekker te vinden. Als je er van houdt, is het heel lekker in de simpelste gerechtjes. Zo at ik in Sardinië, bruchetta met gerookte mozzarella en bottarga, super lekker! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *