La mer Porto Corsica

geplaatst in: Hotspots, Vakantie | 5

La Mer uitzicht

Dat ik gek ben op Corsica weten jullie ondertussen wel, ben op dit moment voor de 3e keer op dit prachtige eiland. Als wij op vakantie gaan eten we graag in restaurants en dan het liefste van die pareltjes zoals restaurant La Mer in Porto, Corsica. Vorig jaar op de laatste avond aten we hier heerlijk uitgebreid, vergezeld van een prachtige zonsondergang.

Zonsondergang Porto

Het restaurant ligt in het stadje Porto, het is het laatste restaurant. Ze hebben een fijn terras waar je uitzicht hebt op de zee en de bergen. In Corsica gaan de mensen niet voor 21 uur eten, wij waren rond 20:30 uur de eersten die zaten. Tijdens ons voorgerecht om 21 uur ging de zon onder, kan het nog perfecter, heerlijk eten, prachtige zonsondergang en samen met je geliefde? We waren het er allebei over eens dat dit het lekkerste maal van de vakantie was.

Restaurant La Mer

Wat aten we?

Voorgerechten La Mer

Vooraf ging ik voor een salade met spaghetti van courgette (hier heb ik later een recept op geïnspireerd). Op deze salade zat gegrilde kwartel, een heerlijke citroendressing, tomaatjes, cashewnoten en een soort jam. Het was echt een heel lekker voorgerecht, ik zou het zo weer nemen! Vriend nam mossels, moules marinieres, ook dit viel in de smaak en was super lekker.

Hoofdgerecht Nina

Hoofdgerecht La Mer

Als hoofdgerecht namen we allebei vis, ik weet nog dat één van ons Lotte, zeeduivel, nam en de andere vissoort weet ik niet meer. Wat ik nog wel weet was dat het echt fantastisch smaakte, de combinaties waren echt heel lekker. Ik had onder andere puree van aubergine erbij en tomatensaus (bovenste foto).

Dessert Nina

Dessert La Mer

Na het heerlijke voor- en hoofdgerecht dacht ik eerlijk gezegd niet meer dat het nog beter kon worden, wel dus! Ik nam als nagerecht een appeltaartje met gezoute karamel, dat was echt hemels! Mijn vriend had iets van pana cotta met aardbeien, ik weet het niet exact meer maar dat was ook heerlijk. Eén ding weet ik zeker, als ik deze vakantie weer bij La Mer eet, neem ik zeker weten weer dit dessert!

Mocht je ooit toevallig in Corscia zijn en dan Porto bezoeken, ga dan zeker hier eten! Sowieso is Corsica een hele grote aanrader, ben verliefd op dit eiland!

5 Responses

  1. Gerard

    Helaas kan ik bovenstaande niet bevestigen. Het diner wat ik kreeg geserveerd verdient geen vermelding. Entrecote was verre van mals en lekker. De ratatouille was wel erg lekker. Kortom geen aanrader.

    • Nina

      Jammer om te horen dat het restaurant achteruit is gegaan, 3 jaar geleden heb ik daar genoten. Het is ook wel een prachtig plekje, jammer dat het eten dan minder is. Misschien kom ik er ook nog eens terug, ik was er zelf voor het laatste in de zomer van 2013.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *