Corsica in food

geplaatst in: Vakantie | 4

Menu

Corsica is een heerlijk eiland, dat geldt ook voor het eten! Het eten op Corsica is een mix van Frans en Italiaans en de typische gerechten die echt Corsicaans zijn. Zo heb je bepaalde kaas die je nergens anders tegenkomt en ook het wilde varken. Deze varkentjes lopen vrij rond op het hele eiland en eten de kruiden die op Corsica groeit. Daarom is de smaak anders en heel bijzonder! Op Corsica kom je ook veel gerechten tegen die je aan Italië doet denken zoals pasta en pizza, bijvoorbeeld canneloni met broccio. Broccio is een jonge kaas die doet denken aan ricotta maar dan van schapen of geitenmelk. Wat je ook overal langs de kust tegenkomt is langouste, langouste is een soort kreeft maar dan zonder scharen. Deze leeft in de Middellandse zee. Bij de kust wordt er veel vis gegeten, zo vers en net gevangen. In de bergen eet men juist veel meer vlees, vleeswaren, kazen, goed gevulde pasta’s en stevige soepen. Hieronder een impressie van het eten op Corsica, Corsica in food!

Pasta broccio

Pasta met broccio en tomatensaus.

Corsicaanse ham

Corsicaanse ham.

Vissoep

Vissoep, bouillabaisse in het Frans, Aziminu in het Corsicaans.

Rode mul

Zalmtartaar

Vis

Langouste

Vis eet men vooral langs de kust heel veel, wat je bijna altijd ziet is rode mul, dorade en natuurlijk langouste.

Sanglier

Stoofpotje van Sanglier (wild varken).

Fiadone

Fiadone, een taart met broccio en citroen, heerlijk!

Desserts

Fruit

Nog meer lekkere desserts…

Pizza

Pizza

Linguine Bottarga

Linguine bottarga, dit is heerlijk! Bottarga zijn gedroogde vissen eieren meestal van een harder of tonijn. Dit is eigenlijk een Sardijnse specialiteit, maar zie je ook regelmatig op Corsica. Vooral in Bonifacio zijn invloeden van Sardinië aanwezig.

Ravioli

Schaaldieren

Pasta mossels

Veel schaal- en schelpdieren aan de kust. Vaak samen in gerechten met pasta zoals ravioli met langoustine (bovenste foto).

Aubergines Bonifacienne

Aubergines Bonifacienne, dit zijn Aubergines op de manier uit Bonifacio. Gevuld met kaas, broodkruim en kruiden.

Kaas

Kaas, lekker met bijvoorbeeld vijgenjam. Vijgenjam zie je ook heel veel op Corsica. Ook andere jammen worden op Corsica gemaakt, bijvoorbeeld jam van mandarijnen.

Kortom, culinair genoten in Corsica!

4 Responses

  1. Fredzeeland

    Als frevent visliefhebber kwam ik zeer goed aan mijn trekken deze zomer in Corsica. Wat is er lekkerder dan zwemmen in de heerlijke (warme) zee, de zilte lucht opsnuiven en daarna genieten van een vis of zeevruchtenmaaltijd. MMMM!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *