Spinazie salade met truffel olijfolie

geplaatst in: Recepten | 6

Truffel olie spinazie salade

Vandaag was ik weer alleen, vriendlief zit op school, dus besloot ik een salade te maken. Ik kocht gisteren een flesje extra vergine olijfolie met truffel. Er zit echte truffel in, op de bodem ligt het, en het staat ook op de ingrediëntenlijst: truffel (tuber aestivum vitt) 0,5 %. Het zag er dus goed uit en ik maakte een spinazie salade met truffel olijfolie, parmaham en buffelmozzarella. De olijfolie met truffel smaakte erg goed, heerlijke olie!

Voor 1 persoon:

 • flinke hand verse spinazie (75 gram)
 • 15 cherry tomaten, doormidden gesneden
 • 1 bol buffelmozzarella, in plakken
 • 3 plakken Parmaham
 • paar blaadje verse basilicum
 • paar krullen Parmezaanse kaas
 • zout
 • peper
 • olijfolie met truffel

Indien nodig, was de spinazie. Verdeel de spinazie over het bord en leg daar de tomaatjes op. Leg de buffelmozzarella op de spinazie met de basilicumblaadjes er tussen. Verdeel de Parmaham over het bord. Sprenkel wat van de olijfolie met truffel over het hele bord en verdeel een snufje zout en peper over het geheel. Verdeel op het laatste de Parmezaanse kaas krullen erover. Voila, easy en heerlijk!

6 Responses

 1. Anouk

  Hmmm, klinkt weer heerlijk! Waar komt de olie vandaan inderdaad? Wil het graag proberen!

 2. Nina

  De olijfolie is van het merk Casa Rinaldi, ik zag het ineens staan bij de Jumbo, daar is het dus te koop!

 3. anne verweij

  Mag ik vragen wat je voor die truffelolie betaald hebt bij de jumbo? Wij zitten er net lekker van te snoepen met wat brood,ik heb m bij een speciaalzaak gekocht voor €11,95!!!

 4. anne verweij

  Hoi, ik heb me vergist ,het was mijn olie met citroen die van dat merk was en die was 5,95 de truffelolie is van Sacchi(?) die ga ik nog even opzoeken op internet ,die was 11,95!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *