Oranje soep: wortel-kikkererwtensoep

geplaatst in: Recepten | 4

Wortel-kikkererwtensoepSpeciaal voor vandaag een passend gerecht: oranje soep! Wortel-kikkererwtensoep om precies te zijn, gezond, lekker, makkelijk en zo gemaakt. Bovendien zeer passend bij deze dag natuurlijk! Helaas dan weer dat Nederland heeft verloren…

Voor 2/3 kommen:

 • 600 gram winterpeen, geschild en in stukjes
 • 1 uitje, gesnipperd
 • blikje kikkererwten, circa 200 gram
 • stukje gember van 1 cm, geraspt
 • 500 ml water
 • theelepel kerriepoeder
 • theelepel komijnpoeder
 • zout
 • 100 gram Turkse yoghurt
 • halve theelepel pul biber
 • Bosje verse koriander, fijngesneden
 • Sap van 1/3 citroen

Bak de ui een paar minuten zacht en glazig. Bak daarna de wortels een paar minuten mee. Voeg vervolgens de gember, kerrie, komijn, een flinke snuf zout en de pul biber toe en bak 1 minuut mee. Giet het water er bij en laat het 15 minuten zachtjes koken totdat de wortel zacht is. Voeg de kikkererwten toe en laat even opwarmen. Pureer met de staafmixer tot een glad en fluweelzacht mengsel. Als het te dik is kun je nog meer water toevoegen en goed erdoor roeren en opwarmen. Proef of de soep op smaak is, voeg anders nog wat zout, komijn of kerrie toe. Voeg de citroen, yoghurt en de verse koriander toe. Verdeel de soep over de kommen, schep nog een theelepel yoghurt er in en garneer met verse koriander. Eet smakelijk! Je kunt eventueel in de plaats van water ook groentebouillon gebruiken.

4 Responses

 1. Anouk

  Haha, heeel toepasselijk inderdaad. Hoop at het de volgende wedstrijd mag baten. Ziet er lekker uit!

 2. Foodloveandhappiness

  Dit lijkt me wel een lekker soepje! Ik houd altijd wel van de gebonden soepen, maak zelf bijv. ook geregeld een pompoensoep en laatst nog een lekkere geroosterde groentensoep (ook gebonden, recept destijds wel op m’n blog geplaatst).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *