Il Porto Hilversum

geplaatst in: Hotspots | 2

Pizza's van Il Porto

Als je mij en mijn vriend vraagt wat ons favoriete restaurant is, zeggen we ongetwijfeld allebei Il Porto Hilversum. Zoals de naam al de vermoeden, Il Porto is een Italiaanse trattoria, de Italiaanse hemel! De eigenaar en tevens de kok is natuurlijk een echte Italiaan en hij kookt heerlijk! Wij zijn gek op de Italiaanse keuken en eten dan ook regelmatig bij Il Porto. Elke keer is het weer fantastisch.

Echt authentiek Italiaans met pure smaken, op de kaart staan voorgerechten, pasta’s en pizza’s maar de allerlekkerste verse dingen kun je buiten de kaart om eten. Buiten de kaart om heeft Il Porto altijd heerlijkheden zoals tonijncarpaccio, goudbrasem, vongole in witte wijn en Italiaans rundvlees. Als wij naar Il porto gaan, is het 99% zeker dat we beiden de tonijncarpaccio als voorgerecht nemen. We zijn daar echt gek op, zo heerlijk en simpel gesneden tonijn, met wat goede olijfolie, citroensap, peper en zout op een bedje van rucola. Daarbij krijg je het aller lekkerste brood ever, zelfgebakken en vers uit de oven.

Carpaccio di tonno Il Porto

Als hoofdgerecht zwichten we ook 9 van de 10 keer voor de heerlijke pizza, mijn favoriet op het moment is een pizza bianca (zonder tomatensaus) met ricotta, salami en extra pittige salami, te lekker! Ook andere hoofdgerechten die we probeerden waren goddelijk zoals pasta met parmaham en citroen en tagliata di manzo. Tagliata di manzo is rundvlees (rib-eye of ossenhaas) in stukjes op z’n Italiaans met rozemarijn, rucola en olijfolie. Het wordt op een hete plaat geserveerd en is echt heerlijk (mits je natuurlijk van rood vlees houdt) ! We nemen ook wel eens anderen mee naar Il Porto in Hilversum zoals mijn broer of mijn vader die de goudbrasem heerlijk vond!

Als je in of in de de buurt van Hilversum woont of bent raad ik je echt aan om te gaan eten bij Il Porto! De foto’s zijn van meerdere keren dat we bij Il Porto waren en dus niet allemaal zo mooi, want sommige foto’s zijn nog van de ‘voor mijn blog’ periode!

2 Antwoorden

  1. Ziet er heerlijk uit!

  2. […] We wouden ooit eerder al naar Capri Hilversum, maar toen was hij gesloten en belandden we bij Il Porto. Vanaf toen was Il Porto onze favoriet en gingen we eigenlijk altijd daar heen voor Italiaans in […]

Laat een reactie achter