Citroencake

geplaatst in: Zoetigheden | 4

Citroencake met slagroom

Vandaag kwamen mijn ouders eten en ik wou natuurlijk iets lekkers maken! We aten mijn eerder gemaakte risotto en als dessert citroencake met slagroom en aardbei. Deze citroencake is altijd een groot succes, mijn moeder is er echt gek op!

Benodigdheden:

  • 140 gram roomboter
  • 140 witte basterdsuiker
  • 2 eieren
  • schil van 1 citroen, fijn geraspt
  • 140 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd

Voor als de cake uit de oven komt:

  • 4 eetlepels witte basterdsuiker
  • sap van 1 citroen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de boter en suiker tot een romige massa. Meng daarna de eieren er één voor één door. Mix dit goed zodat het luchtig is. Meng de citroenschil erdoor en het zelfrijzende bakmeel. Ik mix het altijd nog even erdoor, tot een luchtig mengsel. Bak de cake ongeveer 30  minuten in een vierkante bakvorm. Ik gebruik altijd een ovenschaal van ongeveer 20 bij 15 cm. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt die er droog uitkomt. Als de cake uit de oven komt, prik er dan met de satéprikker meerdere gaatjes in. Strooi hier de 4 eetlepels suiker over en het sap van de citroen. Laat dit afkoelen, dan zit er een heerlijk citroenlaagje op!

We aten de cake met vers geklopte slagroom en zoete aardbeien. Daarbij dronken we een glaasje spumante d’Asti, een heerlijke, zoete, bruisende dessertwijn.

Citroencake met slagroom

Spumante d'asti

4 Antwoorden

  1. […] Vrijdag schreef ik er al wat over, spumante d’Asti, voor mij, de lekkerste, bruisende wijn die er is. Ik houd ook van champagne of cider, maar die heerlijke zoete smaak van spumante d’asti vind ik het allerlekkerst. […]

  2. […] gisteren had ik nog een bosje munt over en van vrijdag nog 2 citroenen, wat doe je er dan mee? Ook volkoren penne had ik nog in huis, dus ik dacht laat ik […]

  3. […] op citroen in zoetigheden en bakte vandaag een citroen tulband cake. Eerder bakte ik al een gewone citroencake, dit recept paste ik wat aan om een tulband te kunnen bakken. Ik had namelijk nog nooit de tulband […]

Laat een reactie achter